Horác 10° – pivo z vysočiny

Pivo je vyrobeno řemeslným způsobem, podle tradiční receptury z 1. poloviny 19. století, spodním kvašením za použití speciálního kmenu pivovarských kvasnic. Tato metod je proslulá pro výrobu českého piva plzeňského typu a výsledkem je naprosto unikátní a neopakovatelný produkt, který přijde na chuť právě českým spotřebitelům. Horácké pivo se vyrábí výhradně z českých chmelů, pěstovaných v Žatecké oblasti – Žatecký poloraný červeňák, Sládek, Premiant a Magnum moravských sladů, pocházejících z úrodné Hané.

Pivo je charakterizováno plnou, čistou sladovou chutí, chlebnatostí, velmi výraznou hořkostí s doznívajícím aroma. Pivo se vyznačuje rovněž medovou barvou a bohatou pěnou. Do piva se nepřidávají žádné stabilizátory ani jiné prostředky.

Extrakt původní mladiny 10,5

Alkohol 4,2

Barva EBC 9

Hořkost IBU 35

Doba vaření várky 13 hodin

Doba ležení – spilka 7 dní

Doba ležení – ležácké tanky 28 dní

Sládek Petr Rymeš

Horac